پایگاه خبری تحلیلی شجرنیوز: یونس امامی کشتی گیر آزاد ایرانی، 10 فروردین ماه 1376 در بخش کاکاوند شهرستان دلفان استان لرستان به دنیا آمده و هم اکنون ساکت شهریار تهران است.
وی در سال 2019 و 2022 در مسابقات کشتی قهرمانی جهان برنده دو مدال برنز شد.
ورود به دنیای ورزش
از 10 سالگی وارد رشته کشتی شد و زیر نظر مربی هایش «مهدی قاسمی» و «قاسم سلیمانی» تمریناتش را آغاز کرد.
در سال 2013 موفق به کسب مدال برنز رقابت های قهرمانی نوجوانان آسیا شد و در همان سال در مسابقات قهرمانی جهان همین رده سنی موفق به کسب مدال نقره شد.
پس از دوره نوجوانان وارد رده جوانان شد اما تا دو سال مدالی کسب نکرد تا اینکه در سال 2017 مدال نقره جوانان آسیا و برنز جوانان جهان را از آن خود کرد و به اردوی تیم ملی زیر 23 سال و بزرگسالان ایران دعوت شد.
تحصیلات
یونس امامی فارغ التحصیل مقطع کارشناسی رشته «تربیت بدنی» دانشگاه آزاد واحد سماء شهریار می باشد.
فعالیت های حرفه ای ورزشی
مسابقات قهرمانی زیر 23 سال جهان 2017
امای در سال 2017 در مسابقات قهرمانی وزن زیر 64 کیلوگرم و زیر 23 سال جهان شرکت کرد که در این مسابقات موفق شد میهایل گئورگیف حریف بلغارستانی اش را با امتیاز عالی شکست دهد و سپس در رقابت با« کی یونیزاوا» نیز پیروز میدان شد.
در رقابت سوم در رویارویی با «بجرانگ کومار» کشتی گیر مطرح هندی با نتیجه 9 بر 4 مغلوب حریف شد وی در این باره می گوید:” در این پیكارها می توانستم مدال طلا بگیرم اما در مسابقه ماقبل فینال برابر «باجرانگ» هندی دارنده مدال طلای آسیا و نایب قهرمانی بازی های آسیایی به دلیل آنكه كشتی قبلی برابر حریف ژاپن تمام انرژی و توانم گرفته شده بود، نتوانستم پیروز شوم.”
وی سپس به دیدار رده بندی رفت و در این دیدار با نتیجه 6 بر 4 «یاووز»-حریف ترکیه اش را شکست داد و برنده مدال برنز شد.
مسابقات قهرمانی آسیا 2018
در سال 2018 در مسابقات قهرمانی آسیا دسته 65 کیلوگرم که در بیشکک قرقیزستان برگزار شد، با استراحت در دور اول، در دور دوم بر « انخسایخان» از مغولستان پیروز شد اما در نیمه نهایی با نتیجه 8 بر 4 نتیجه را به دایچی تاکاتانی از ژاپن واگذار کرد و راهی دیدار رده بندی شد.
در دیدار رده بندی با وجود امتیاز فنی عالی مغلوب «باجرانگ کومار» از هند شد و پنجم شد.
وی در مورد نخستین تجربه حضور در مسابقات رده بزرگسالان گفت : البته پیش از حضور در رقابت های قهرمانی آسیا كه اسفند سال 96 در قرقیزستان برگزار شد، در تورنمنت بین المللی دیمیتری كركین مقام نخست را كسب كرده بودم اما در مسابقات آسیایی به دلیل شرایط بد مسیر كشور قرقیزستان و مشكلاتی كه برای سر وزن رسیدن گریبانگرم شد، نتوانستم مبارزات خوبی را داشته باشم و در نهایت پنجم شدم.”
مسابقات قهرمانی جهان 2018
در مسابقات وزن 70 کیلوگرم رقابت های قهرمانی جهان 2018 در بوداپست مجارستان، دور نخست با نتیجه 7 بر 7 مغلوب تیموراز سالکازانوف – از اسلوواکی شد و با باخت نماینده اسلواکی از یاکوباشویلی گرجستانی از دور مسابقات کنار گذاشته شد.
مسابقات قهرمانی آسیا 2019
در مسابقات قهرمانی آسیا 2029 وزن 70 کیلوگرم، در دور اول با برتری 10 بر 0 حریف هندی اش(سد رانجیش) را از میان برداشت.
دو دور دوم نیز با نتیجه 12 بر 2 «تمولن انتختویا» را شکست داد و وارد دور نیمه نهایی مسابقات شد.
در این مرحله از حریف قزاقستانی اش(نوکوژا کاپیانوف) شکست خورد و راهی دیدار رده بندی شدکه در این دیدار به مصاف «باتیر بورجاکوف» از ترکمنستان رفت و با نتیجه 11 بر صفر پیروز میدان شد و نهایتا موفق به کسب مدال برنز شد.
مسابقات قهرمانی جهان 2019
در مسابقات قهرمانی جهان 2019 برای دومین بار در وزن 70 کیلوگرم شرکت کرد.
در این مسابقات که در نورسلطان قزاقستان برگزار شد، با پیروزی در برابر « اریگلنت پریشان» و «الامان اولو» از قزاقستان و «کیجیرو شیگا» از ژاپن به رقابت نیمه نهایی رفت و در این مرحله نتیجه را به «نوکوژا کاپیانوف» از قزاقستان واگذار کرد و راهی دیدار ردی بندی شد.
در دیدار رده بندی حریف بریتانیای اش(نیکلای کوجوکارو) را ضربه فنی کرد و مدال برنز مسابقات قهرمانی جهان 2019 را کسب نمود.
مسابقات قهرنانی جهان 2021
در مسابقات قهرمانی 2021 وزن 74 کیلوگرم در دور اول «انخبایارین بیامبادورج» از مغولستان را به نتیجه 12 بر 2 شکست داد و در دور دوم نیز «نورکوژا کاپیانوف»(دارنده مدال نقره جهان و قهرمان آسیا از قزاقستان) را از میان برداشت و به مرحله یک چهارم نهایی راه یافت.
در این مرحله به مصاف «آوتاندیل کنتچادزه» دارنده مدال نقره جهان از گرجستان رفت و با نتیجه 10 بر 1 مغلوب حریف شد و بدین ترتیب از دور رقابت ها بیرون رفت.
در مسابقات قهرمانی جهان 2022 در شهر بلگراد صربستان، در وزن 74 کیلوگرم موفق شد ابتدا«انریکه پرز» را در عرض یک دقیقه شکست دهد و در دور دوم راقبت ها نیز بر «آیمار آندروسی» از استونی با برتری 10 بر صفر پیروز شد و راهی مرحله یک چهارم نهایی شد.
در این مرحله نیز به مصاف «توران بایراموف»(نفر سوم اروپا) از آذربایجان رفت که با نتیجه 8 بر 4 باری دیگر پیروز میدان شد و بدین ترتیب به مرحله نیمه نهایی راه یافت.
در این مرحله با «کایل دیک» آمریکایی دارنده 3 مدال طلای جهان و مدال برنز المپیک رقابت کرد.
در این دیدار یونس امامی وقت اول را با برتری 2 بر 0 به پایان رساند و در وقت دوم بر روی زیر گیری حریف از تشک خارج شد و پس از اینکه حریف او را تاباند که داوران به کایل دیک 4 امتیاز دادند اما با اعتراض مربیان ایران نتیجع تغییر کرد و 1 امتیاز به دلیل بیرون رفتن یونس امامی از تشک به کایل دیک دادند و یک اخطار نیز به دلیل فرار یونس امامی از فن به وی دادند و نتیجه 2 بر 2 شد اما یونس امامی در نهایت به دلیل داشتن اخطار شکست خورد و وارد دیدار ردی بندی شد.
در رده بندنی با برتری 6 بر 0 «جاگلان» از هند را شکست داد و موفق شد مدال برنز را تصاحب کند.
انتقاد از مسئولان شهریار
“بعد از كسب چهار مدال جهانی، هنوز مسوولان شهرستان خود را نمی شناسم و یك تشكر در حد پیام هم از من نشده است.
وی بیان داشت: من حتی فرماندار شهرستان و یا شهردار شهریار را ندیده ام و بعد از قهرمانی های متعددی كه به دست آورده ام، هیات كشتی آن هم چند روز بعد فقط اقدام به نصب یك بنر اكتفا كرد.
امامی تصریح كرد: به عنوان یك كشتی گیر تاكنون چهار مدال جهانی در رده های سنی نوجوانان، جوانان و امید برای كشور به دست آورده ام و انتظار دارم مسوولان از ورزشكاران و قهرمانان خود حمایت لازم را داشته باشند.”
ورزش های موردعلاقه اش
یونس امامی در مورد رشته های ورزشی مورد علاقه اش می گوید:”من فوتبال را دوست داشتم و به ورزش رزمی هم علاقه مند بودم به طوری که چند جلسه بوکس و کاراته هم رفتم، اما پسرعمه ام کشتی گیر بود و در سطح شهریار عناوینی داشت و همین باعث شد که به کشتی علاقه مند شوم و وقتی وارد باشگاه کشتی شدم، مسیر خود را پیدا کردم و عاشق این رشته شدم.”
کسب درآمد از کشتی
“فکر نکنم کسی برای کسب درآمد به کشتی آمده باشد چراکه ورزش سخت و سنگینی است اما هرکس در کشتی آمده و مانده قطعا به خاطر روحیه مبارزه طلبی و عشقش به این ورزش است اما در نهایت اگر بتوانی به مدال طلای المپیک و جهان دست پیدا کنی، قطعا منافع مالی را نیز در پی خواهد داشت.”
فن های کشتی
“بیشتر سر زیربغل و پس از آن خاک کردن حریف از روش های گوناگون از جمله زیرگیری را شگرد دارم و ابتدا حریف خود را فریب داده و بعد فن را در اختیار می گیرم.
تفریح و اوقات فراغت
“بیشتر دوست دارم با رفقا به کوه و دشت برم، البته در همان منطقه دهوند، و در آنجا تیراندازی و هدف زنی کنیم و اگر شد کبابی بخوریم و اینکه آواز محلی را بشنوم.”
درآمد و پشتوانه مالی
“خدا را شکر لیگ کشتی نسبت به سال های گذشته بهتر شده و کشتی گیران می توانند با حضور در این مسابقات بخشی از مخارج خود را تأمین کنند، البته مسئولان هم قول هایی می دهند اما به اکثر آن ها عمل نمی کنند، وزارت ورزش و جوانان نیز برای مدال آوران پاداشی درنظر گرفته که سال های قبل با توجه به اینکه به صورت سکه طلا پرداخت می شد بهتر بود، اما در حال حاضر به صورت ریالی پرداخت می شود که آن هم بعد از چند سال می دهند و نمی توان زیاد روی آن برای پشتوانه زندگی حساب کرد.”
با ما در شبكه هاي اجتماعي همراه باشيد: اينستاگرام شجرنيوز ، تلگرام شجرنيوز
منبع: بیوگرافی ها