درخواست انجمن صنفی روغنکشی؛ سیاستگذاریهای جزیرهای در حوزه صنعت روغن متوقف شود
عضو هیئت مدیره انجمن صنفی روغنکشی بر ضرورت اجتناب از سیاستگذاریهای جزیرهای در حوزه صنعت روغن تاکید کرد.
به گزارش شجرنیوز، امیرحمزه توسلی، عضو هیئت مدیره انجمن صنفی روغنکشی در برنامه تلویزیونی رویش، گفت: صنعت روغنکشی به عنوان یکی از ریشهدارترین صنایع کشور، قدمتی ۶۰ ساله دارد و از سال ۱۳۱۷، ایران با ورود به حوزه صنعت روغن نباتی و جامد فعالیت خود را در این عرصه آغاز کرد؛ در دهه ۴۰ فعالیت در این زمینه گسترش بیشتری یافت و تصمیم گرفته شد کشت دانههای روغنی که در ابتدا با کشت پنبه بود، آغاز شود.
عضو هیئت مدیره انجمن صنفی روغن کشی ایران افزود: در آن زمان، حدود ۸۰ درصد نیاز داخلی کشور با بهره مندی از کشت دانههای روغنی پاسخ داده میشد اما در سال ۷۸ این رقم به کمتر از ۱۰ درصد کاهش یابد.
وی تصریح کرد: رشد جمعیت کشور، افزایش میزان تقاضا، عدم موفقیت در زیرکشت بردن دانههای روغنی و بهره مند نشدن از تکنولوژیهای نوین این صنعت، موجب افول صنعت روغنکشی کشور در دهههای اخیر شد که با افزایش میزان واردات این محصول همراه بود.
توسلی حمایت ویژه از کشاورزان را به عنوان یکی از اصول مهم در پیشبرد اهداف کلان در این عرصه عنوان کرد و گفت: متأسفانه طی سالهای گذشته برای برون رفت از وابستگی، فعالیت و تحقیقات علمی در حوزه کشاورزی در راستای زیرکشت بردن زمینهای کشاورزی در شرایطی که آسیبی به محیط زیست وارد نشود، مغفول ماند.
عضو هیئت مدیره انجمن صنفی روغن کشی ایران اظهارداشت: همه موارد فوق موجب شد که صنعت روغنکشی ایران به عنوان صنعتی وابسته فعالیت کند به طوری که میتوان ادعا کرد امروز حداقل ۹۰ درصد نیاز داخلی کشور به واسطه واردات تأمین میشود.
وی با بیان اینکه هم اکنون ۲۵ کارخانه روغنکشی با ظرفیت سالانه بالغ بر ۵.۵ میلیون تن در سطح کشور وجود دارد، ابراز داشت: از این بین حدود ۲۲ کارخانه فعال هستند به طوری که در سال ۹۹ حدود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن در کشور محصول تولید شد، در شرایطی که این رقم در سال ۹۷ برابر با ۳ میلیون تن بود.
وی در ادامه به علل سیر نزولی تولید محصولات در صنعت روغن کشی پرداخت و گفت: کاهش تولید محصولات در صنعت روغن کشی از سال ۹۷ تاکنون میتواند علل مختلفی داشته باشد اما یکی از اصلیترین آنها نبود ارز و تشدید تحریمهای ظالمانه بر کشور است که چالشهایی را برای تولیدکنندگان در مسیر تولید ایجاد کرده است، البته شیوع ویروس کرونا نیز به میزانی بر حاکم شدن این شرایط دامن زده ضمن اینکه شرایط حاکم بر کشور موجب شد واردات مواد اولیه و محصولات به سختی و دشواری صورت گیرد و نتیجه آن کاهش میزان تولید محصولات در این حوزه شد.
توسلی با انتقاد از اتخاذ سیاستهای جزیرهای در بخشهای مختلف مدیریتی کشور، افزود: متأسفانه در حوزه مدیریت، تصمیم گیری ها به صورت جزیرهای صورت میگیرد و این امر موجب شد کشور و صنعت در کنار تحریمهای ظالمانه بیگانگان از خود تحریمی نیز متضرر شود؛ امید است دولت سیزدهم به خصوص وزارت جهاد کشاورزی در بهره مندی از همه ظرفیتهای موجود در این صنعت تلاش ویژه و مستمری داشته باشد.
وی یادآور شد: سوال این است که آیا کشور برای واردات باید به سمت دانههای روغنی برود؟ یا مستقیماً روغن یا کنجاله وارد کند؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت با در نظرگرفتن ظرفیت و پتانسیل کارخانجات مادر کشور و امکان تولید بالغ بر ۵ میلیون تن روغن میتوان ادعا کرد با واردات دانههای روغنی به عنوان محور اصلی این صنعت علاوه بر اینکه امکان عرضه کنجاله مورد نیاز دام و طیور فراهم میشود، روغن خام نیز به شرکتهای تصفیه روغن عرضه خواهد شد و از این طریق پروتئین مورد نیاز انسانی تأمین و به عنوان جایگزین مناسب گوشت درکشور کنیم، عرضه میشود.
با ما در شبكه هاي اجتماعي همراه باشيد: اينستاگرام شجرنيوز ، تلگرام شجرنيوز