اخباراخبار شهرستان قدسخبر مهمدر استان
قبرهای چندصد میلیونی در شهرقدس
شهرقدس- آستان مقدس امامزادگان حضرتین شهرستان قدس و قبرستان کنار آن در منطقهایست که عمده ساکنان آن، قشر ضعیف جامعه هستند. مدتی قبل و به یکباره قیمت قبرهای این آرامستان به چند صد میلیون و حتی بیش از یک میلیارد تومان افزایش یافت با آنکه مالک قبلی زمین این قبرستان همین مردم بودند که آن را هدیه کردند.
به گزارش شجرنیوز از شهرقدس، ماجرای فروش قبرهای چند صدمیلیونی تا بیش از یک میلیاردتومانی در امامزادگان حضرتین شهرستان قدس مدتی است که صدای مردم این شهر و اهالی روستای زرنان را درآورده و این معضل شهروندان را با مشکلاتی مواجه کرده است.
این مکان مقدس پیش از احداث محور چیتگر به سمت شهریار، در حوزه روستای زرنان قرار داشته که با احداث این کمربندی و افزایش ساختوسازها و گسترش بافت شهری با محدوده شهری قدس فاصله کمی پیدا کرده است و اهالی این روستا که اغلب کشاورز هستند
زمینهایی در اطراف امامزاده داشته که تعدادی از آنها زمین خود را به مردم جهت دفن اموات هدیه کردهاند.درگذشته دیواری بین امامزاده و قبرستان وجود داشت که مورد تخریب قرار گرفت و محدوده قبرستان که باید زیر نظر سازمان آرامستانهای شهرداری باشد توسط اوقاف با زمینهای امامزاده یکی شد و هزینههای کفنودفن اموات در محدوده بیرونی امامزاده نیز به این محل واریز شد اما مدتی است که هزینههای خرید قبر در این زمینها رشد چندبرابری داشته و مبالغ چندمیلیونی از زمینهای اهدایی هم گرفته میشود.
پولهای اضافه از قبرهای پیش خرید شده
یکی از اهالی بومی منطقه ضمن گلایه از وضعیت موجود اظهار کرد: ما درگذشته از رایتهای روستا بودیم و این زمینها توسط خانم پرنانی وقف شده و خواسته بود که از مردم پولی گرفته نشود. درحالیکه قبری که ۱۰ سال گذشته پیشخرید کرده بودیم حالا برای دفن مادرم مجدد از ما پول خواستند و تا پول از مردم نگیرند اجازه تدفین نمیدهند.
وی ادامه داد: پارکینگ امامزاده قبلاً رایگان بود و چند ماهی است که از مردم پول پارک دریافت میکنند و از زمینهای اهدایی هم پول اضافه میگیرند.
شهروند دیگر ادامه داد: محدوده امامزاده از قدیم در این حد نبود و پدران ما اینجا دفن هستند و بیشتر زمینها اوقافی نیست و هدیه مردم است و نباید از مردم پولی دریافت کنند. وی به مشکلات اقتصادی و کرایهخانههای بالایی که مردم توان پرداخت ندارند اشاره کرد و افزود: این شهر قشر ضعیف زندگی میکند و کسی که توان پرداخت اجارهخانه ندارد چطور میتواند ۵۰ میلیون به بالا برای این قبور پرداخت کند و چارهای جز رهاکردن میت برایش نمیماند و اوقاف تا زمانی که پول قبر را نگرفته اجازه دفن نمیدهد.
این شهروند ادامه داد: صورتجلسهای اخیراً تنظیم شده که برای داخل امامزاده یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان، اطراف امامزاده ۸۰۰ میلیون تومان و هرچه دورتر شویم تا ۴۰ میلیون تومان نرخگذاری قبور شده است.ی
کی از اهالی که حدود ۶۰ سال در این شهر زندگی میکند به بنای قدیم و دیوارهای گلی امامزاده اشاره کرد و گفت: بعد سالها محل قبر را تغییر دادند و صحن را بزرگتر کردند و دو بخشنامه در ماههای اخیر از طرف اوقاف صادر شده که مبالغی از زمین قبور هدیه شده میگیرند و برای قبر نوزاد هم مبلغ چندمیلیونی مشخص کردند.
وی به واریز برخی هزینهها بهحساب شخصی اشاره کرد و افزود: قبری که هدیه است را نباید پولی بگیرند و این مبالغی که میگیرند چرا بهحساب شخصی واریز میشود و واریزیها بهحساب حقوقی اوقاف پرداخت نمیشود؟
یکی از اهالی روستای زرنان که نیمه شهریور برای امورات تدفین پدرش در امامزاده اقدام کرده بود گفت: اقوام خانوادگی ما بیش از ۱۰۰ سال است که در این مکان دفن شدهاند و وقتی برای پدرم که فوت شد و خواستیم از مزار پدربزرگم استفاده کنیم رقم غیر قابل تصور و سنگینی اعلام کردند و روز خاکسپاری مجبور کردند که مبلغ ۱۳۰ میلیون تومان بهحساب امامزاده واریز کنیم و با هزینههای جانبی بیش از ۱۶۰ میلیون تومان به این حساب پرداخت کردیم.
وی ادامه داد: این مسئله را اداره اوقاف تهران هم انتقال دادیم و آنها اظهار بیاطلاعی کردند و شکایت خودمان را به دفتر رهبری هم رساندهایم تا رسیدگی انجام شود.
حذف حریم امامزاده
بومی دیگر که از اعضای سابق شورای روستا بود با اشاره به اینکه نام قدیم امامزاده حضرتین، امامزاده زرنان بود و بعد از احداث کمربندی اندیشه اوایل انقلاب بین این مکان با روستای زرنان فاصله افتاد گفت: این مکان جز پلاک ۲۵ ثبتی است و ملکهای مربوط به امامزاده هم جز پلاک ثبتی مالکان پلاک ۲۵ است و برای اینکه راهی برای غلبه بر افزایش قیمتهای قبور از اوقاف پیدا کنیم، از شخصی به نام منوچهر امامی مالک زمین خواستیم که زمین خودش را به اهالی واگذار کند و ۶ هزار متر مربع را بلاعوض برای کفنودفن اموات روستای زرنان بالا و پایین هدیه کرد و خواست بهصورت رایگان زیر نظر شورا و اوقاف دفن اموات انجام شود اما اوقاف تبعیت نمیکند و قیمتهای بالایی اعلام میکند.
وی ادامه داد: درگذشته دور امامزاده حدود هزار بود و قبرستان با دیوار و تابلویی تحتنظر شهرداری بود اما حریم برداشته شده و قیمتها چندین برابر شده و قبر سه طبقهای که سال گذشته ۵ میلیون تومان بود به ۴۵ میلیون تومان رسیده و خواستار رسیدگی مسئولین هستیم.یکی از کشاورزان روستای زرنان گفت: درختکاری این قبرستان هم ۴۰ سال پیش توسط کشاورزان انجام شد و یکی از خیرین چاهی برای فضای سبز اینجا احداث کرد و آبادی امامزاده توسط اهالی زرنان انجام شده تا اینکه اوقاف ملک را تصرف کرد و دیوار کشید.وی ادامه داد: برای تدفین خواهرم در حیاط امامزاده ۱۵۰ میلیون تومان گرفتند و فکر نمیکنند که کشاورز این مبلغ را چطور باید تأمین کند.
قبرهایی با بیش از یک میلیارد تومان
مومیوند رئیس شورای روستای زرنان به افزایش قیمت ۳۰ برابری قبرهای امامزاده در سال ۱۴۰۳ اشاره کرد و گفت: مکاتبات و پیگیریهای متعددی از مسئولان شده و اوقاف اذعان دارد که افزایش قیمتها برای ساماندهی و ساخت امامزاده است و این موضوع را به دادستانی انتقال دادهایم.وی ادامه داد: حدود ۶ هزار مترمربع توسط منوچهر امامی از زمینهای حیدرعلی امامی مربوط به پلاک ثبتی ۲۵ در حریم امامزاده ابوالحسن و ابوالحسین که قرار دارد به اهالی روستای زرنان بالا و پایین جهت خاکسپاری اموات اهدا و هرگونه دریافت وجه را کاملاً غیرقانونی و منافات با نیت واقف اعلام شد.
رئیس شورای زرنان ادامه داد: قیمت قبر سهطبقه در شبستان امامزاده در طبقه اول ۴۵۰، طبقه دوم ۴۳۰ و طبقه سوم ۴۰۰ میلیون تومان و جمعاً حدود یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان است درحالیکه در سال گذشته قیمت قبر شبستان ۱۲۰ میلیون تومان بوده و قیمت قبر بیرون شبستان از ۲۰ میلیون تومان به ۱۶۰ میلیونی تومان رسیده و حتی برای تدفین اموات روی قبر متوفی قدیمی بازهم ۱۶۰ میلیون تومان دریافت کردند.
افزایش قیمت چندبرابری هزینههای خرید قبر بدون هماهنگی با دستگاههای شهرستان و اطلاعرسانی به مردم نهتنها موجب ایجاد مشکلاتی شده بلکه قشر کارگر و کشاورزی که در این منطقه زندگی میکنند و مردمانی که حق تدفین رایگان از زمین هدیه شده را دارند و حتی واریز این مبالغ به شمارهحساب شخصی عمده مسائلی است که نیاز به توجه مسئولان بالادستی استانی و کشوری و ورود دستگاه قضایی دارد.
با ما در شبكه های اجتماعی همراه باشيد: اينستاگرام شجرنيوز ، تلگرام شجرنيوز
منبع: فارس