مدیرعامل کارخانه قند ورامین: مسؤولان تکلیف کارخانه را سریعتر مشخص کنند
ورامین- مدیرعامل کارخانه قند ورامین گفت: زمانیکه محیط زیست طی نامهای آلاینده بودن یک واحد تولیدی را اعلام کند آن واحد 2 راه بیشتر ندارد؛ راه اول انتقال کارخانه به شهرک صنعتی و راه دوم رفع آلایندگی کارخانه است که این مورد با توجه به شرایط امکانپذیر نیست، چونکه حتی با ایجاد تصفیهخانه صنعتی بازهم بوی نامطبوع حاصل از پسآب باعث آزار مردم میشود.
به گزارش شجرنیوز از ورامین، علیرضا فداکار مدیرعامل کارخانه قند ورامین در خصوص وضعیت کارخانه قند ورامین اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که در راستای وضعیت کارخانه قند ورامین لازم است بدانیم، چگونگی پروسه تولید است که در کشور به عوامل زیادی اعم از پشتیبانی از جانب دولت، سرمایهگذاری و وجود بستر مناسب تولید بستگی دارد.
وی با بیان اینکه در سالهای گذشته از جانب عوامل بالادستی هیچ تلاشی برای حل مشکلات قند ورامین نشده است، گفت: باید توجه داشت که برای بخش خصوصی منافعی اعم از حیثیت برند کارخانه و سرمایه و سودآوری بسیار مهم است.
مدیرعامل کارخانه قند ورامین بیان کرد: زمانیکه محیط زیست طی نامهای آلاینده بودن یک واحد تولیدی را اعلام کند آن واحد ۲ راه بیشتر ندارد؛ راه اول انتقال کارخانه به شهرک صنعتی و راه دوم رفع آلایندگی کارخانه است که این مورد با توجه به شرایط امکانپذیر نیست، چراکه حتی با ایجاد تصفیهخانه صنعتی بازهم بوی نامطبوع حاصل از پسآب، باعث آزار مردم میشود.
فداکار با اشاره به اینکه کارخانه قند ورامین در زمان احداث فاصلهاش با شهر ورامین به شکل فعلی نبوده است، ادامه داد: اکنون با گسترش شهر و حذف فاصله بین کارخانه و شهر، با رفت و آمد ماشین سنگین به کارخانه در شهر گره ترافیکی ایجاد میشود.
وی با بیان اینکه انتقال کارخانه برای صاحبان سهام، کار اقتصادی نیست اما باتوجه به اخطار محیط زیست مجبور به این کار هستیم، عنوان کرد: قبل از انتخابات ریاست جمهوری مسؤولان دادگستری و قضایی شهرستان در راس گروهی به عوامل کارخانه اعلام کردند که کار تولید را شروع کنید تا ما هم مشکل آلایندگی را حل کنیم که در این خصوص با اعلام عمومی، فاز اول کارخانه با تولید قند حبه آغاز به کار کرد اما محیط زیست ۲ ماه بعد کارخانه را آلاینده اعلام کرد.
یکی از دغدغههای مالکان کارخانه وضعیت کارخانه فعلی پس از انتقال است
مدیرعامل کارخانه قند ورامین ابراز کرد: موضوع انتقال کارخانه سالهاست که مطرح میباشد و تابحال اقدامات لازم از جانب عوامل کارخانه برای انتقال این کارخانه به «شهرک صنعتی سالاریه» انجام شده و مجوزهای لازم نیز از ادارات استانی اعم از اداره محیط زیست و اداره کل صمت دریافت شده است.
فداکار از هماهنگی با شهرک صنعتی سالاریه برای دریافت زمین مورد نیاز احداث کارخانه خبر داد و گفت: یکی از دغدغههای مالکان کارخانه وضعیت کارخانه فعلی پس از انتقال است که به زعم بنده با توجه به قانون سوم توسعه در حالتی که شرکتی مجبور به انتقال شود تعهدات و تکالیفی برای دستگاههای دولتی و صاحبان سهام مشخص شده است.
وی تصریح کرد: صاحبان کارخانه به دلیل طولانی بودن پروسه انتقال کارخانه و امکان تغییر کارکنان ادارات در طول این کار در نظر دارند ابتدا یک توافقنامه اولیه به امضا برسد و سپس با شروع به کار کارخانه در محل جدید، به مفاد آن عمل شود.
مدیرعامل کارخانه ورامین با بیان اینکه تابحال جلسات زیادی با فرمانداری ورامین برگزار شده که به نتیجه مشخصی نرسیده است، افزود: برخی مسؤولان معتقدند که قرارداد اولیه خرید کارخانه اجازه انتقال کارخانه را نمیدهد.
در کارخانه ورامین ۱۲۰ نفر مشغول به کار هستند و روزانه ۱۵۰ تن بستهبندی قند و شکر انجام میشود
فداکار در مورد چگونگی فعالیت کارخانه در وضعیت فعلی نیز بیان کرد: هماکنون ۱۲۰ نفر در کارخانه ورامین مشغول به کار هستند و روزانه ۱۵۰ تن بستهبندی قند و شکر انجام میشود که این طریقه تولید نیز به محیط زیست صدمه نمیزند.
وی با بیان اینکه دلیل عدم رفع مشکل قند ورامین عدم بررسی تخصصی و کارشناسی مسائل کارخانه است، ابراز کرد: اینکه گفته میشود نحوه واگذاری قند ورامین دارای مشکل میباشد، حرف ناحقی است.
مدیرعامل کارخانه قند ورامین تغییر کاربری کارخانه پس از انتقال آن به شهرک صنعتی سالاریه را امر قانونی خواند و عنوان کرد: هدف اصلی ما از انتقال کارخانه تغییر کاربری نیست بلکه کمک به امر اشتغال و تولید است.
فداکار گفت: بخشی از ساختمانهای قدیمی این کارخانه در زمان تصدیگری بخش خصوصی و با پیشنهاد بخش خصوصی جز میراث فرهنگی قرار گرفته و این نشاندهنده این است که مالکان کارخانه هدف سوئی در خصوص تغییر کاربری کارخانه ندارند.
مشکلات کارخانه قند باید در قالب کارگروهی با حضور افراد مسؤول، متخصص، مرتبط و صاحب اختیار به سرانجام برسند
وی در خصوص راهحل مشکلات کارخانه قند افزود: مشکلات کارخانه قند باید در قالب کارگروهی با حضور افراد مسؤول، متخصص، مرتبط و صاحب اختیار که در صدر آن نماینده عالی دولت قرار دارد با حضور نمایندگان کارخانه پیگیری شود و این مشکلات در بازه مشخص با دستور کار مشخصی به سرانجام برسند.
مدیرعامل کارخانه قند ورامین در پاسخ به این سوال که آیا کارخانه قند ورامین جز آثار ملی است، گفت: ما در این رابطه تابع تعیین تکلیف قانون هستیم؛ برخی نقاط زمینی که کارخانه در آن قرار دارد جز میراث ملی هستند و بخشی دیگر هم نیست که تکلیف این نقاط در قانون مشخص است.
فداکار ادامه داد: در رابطه با مسائل کارخانه قند ورامین مسؤولان باید سریعتر تصمیم بگیرند و تکلیف سرمایهگذار را مشخص کنند.
وی در خصوص وضعیت خانههای سازمانی اختصاص داده شده به کارگران بازنشسته این کارخانه بیان کرد: ما اختصاص خانه سازمانی به کارگران را بصورت کلی قبول نداریم؛ البته اگر بخش دولتی به این کارگران تعهد داده است باید قبل از واگذاری این تعهد را با ما اعلام و هزینه آن از ارزش ملک کم میشد.
در خصوص «خانههای سازمانی» آرایی به نفع و آرایی هم به ضرر ما صادر شده است
مدیر کارخانه قند ورامین با بیان اینکه مدعیان «خانههای سازمانی» باید از دولت شکایت کنند نه از خریدار، ادامه داد: مبنا تعیین تکلیف این مسأله قوه قضاییه است که این کار انجام شده و مدعیان و شرکت در حال پیگیری پرونده هستند.
فداکار در پایان گفت: تابحال در رابطه با موضوع «خانههای سازمانی» آرایی به نفع و ضرر ما صادر شده است که ما در حال پیگیری درخواست تجدید نظر از مقام قضایی هستیم.
با ما در شبكه هاي اجتماعي همراه باشيد: اينستاگرام شجرنيوز ، تلگرام شجرنيوز
منبع: فارس