هدررفت آب و انشعابات غیرمجاز در روستاهای ری/ ۱۵۰۰ حلقه چاه آب در جنوب تهران
ری- مدیرعامل آبفای منطقه ۶ تهران گفت: هدررفت بسیار آب شرب و انشعابات متعدد غیرمجاز در روستاهای ری بیداد میکند و در زمینه قطع این انشعابات به اطلاعات مردمی نیازمندیم.
به گزارش شجرنیوز از ری، حسن حقیقی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران گفت: کشور ما در منطقه نیمه خشک و خشک جهان است و منطقه جنوب تهران نیز از این قاعده مستثنی نیست؛ از قدیم دشت فشافویه به دست طلایی معروف بود چرا که از حق آبه کرج استفاده می کرد اما با زدن سد کرج ورودی آب کمتر شد.
وی ادامه داد: ساخت و سازها طی سالها هم زیاد شد و شرایط ما برای تامین آب شرب بحرانی شده است.
به گفته حقیقی، گسترش شهرک های صنفی و صنعتی در ری و کشاورزی های که با آب غیرمجار انجام می شود، باعث شده شرایط سفره های زیرزمینی ری مطلوب نباشد.
وی افزود: در جنوب تهران بالغ بر ۱۵۰۰ حلقه چاه آب غیرمجاز داریم؛ این موضوع به شدت به سفره های زیرزمینی آسیب زده است.
حقیقی این را هم گفت که ۷روستا در شهرری زیر نظر ما هستند مثل مرتضی گرد؛ یکی از مشکلات ما در این زمینه شبکه آبرسانی فرسوده این روستاها بوده و این روستاها مشکلاتی در داخل دارند که بازسازی این ها در دستور کار ما قرار دارد و هدف ما جلوگیری از هدررفت آب است.
در جنوب تهران بالغ بر ۱۵۰۰ حلقه چاه آب غیرمجاز داریم؛ این موضوع به شدت به سفره های زیرزمینی آسیب زده است
وی افزود: از سوی دیگر انشعاب غیرمجازی که در روستاها کشیده شده از دامداری تا کشاورزی مشکلات زیادی به وجود اورده است؛ جمع آوری این انشعابات به راحتی نیست و سالهاست که برخی از این انشعابات استفاده کرده و اگر انشعاب را قطع هم کنیم، خودشان وصل می کنند.
مدیرعامل آبفای منطقه ۶ تهران این را هم گفت که در بخش مرکزی، قلعه نو و کهریزک با کمک دستگاه قضایی تعدادی انشعابات غیرمجاز را جمع آوری کردیم.
وی تصریح کرد: اطلاعات مردمی در جمع آوری انشعابات غیرمجاز موثر است؛ مثلا در شهر کهریزک هشت منطقه را زون بندی و ایزوله کردیم تا میزان مصرف تا آخر تابستان مشخص شود؛ این کار به عنوان پایلوت انجام و انشعابات غیرمجاز یا شکستگی لوله ها مشخص می شود.
این مقام مسئول ادامه داد: هدررفت بسیار آب و انشعابات غیرمجاز در روستاهای ری بیداد می کند و در برخی موارد از آب شرب حتی برای دامداری ها و کشاورزی استفاده می شود.
مدیرعامل آبفای منطقه ۶ تهران افزود: امسال بارندگی در غرب تهران بیشتر از شرق بود و ما که از شرق تهران آب می گیریم با سختی به ویژه در فصل پاییز در جنوب و شرق تهران با سختی روبرو خواهیم شد؛ اهمیت مدیریت مصرف در اینجا مهم است.
حقیقی خاطرنشان کرد: بارندگی پاییز برای ما مهم است تا آخر امسال مشکلی در تامین آب نداشته باشیم.
وی گفت: وظیفه ما تامین آب شرب سالم و بهداشتی برای مردم است؛ منابع ما سدها یا چاه ها است. در منطقه جنوب تهران همیشه از سدها تامین می شده و بعد از احداث سد ماملو کیفیت و کمیت بهتر شد و از آب ماملو و چاه به صورت مختلط استفاده می کنیم.
کیفیت آب شرب ری در حد استاندارد است
حقیقی در پاسخ به سوال ایرنا در زمینه EC یا کیفیت آب ری نسبت به شمال تهران افزود: سختی آب شهرری باید در محدوده استاندارد باشد که هست و ما آزمایشگاه داریم و آب و فاضلاب تهران اما به دلیل استفاده از چاه گاهی نوسان وجود دارد.
وی ادامه داد: کیفیت آب شمال و جنوب تهران خیلی تفاوتی ندارد و بیشتر جنبه روانی دارد اما کلا فشارشکن ها در شمال تهران به دلیل شیب بیشتر است.
این مقام مسئول گفت: برای فشار آب شرب هم در تمام تهران توزیع به صورت هماهنگ صورت می گیرد البته مدیریت فشار آب در کل پایتخت انجام می شود؛ نصب مخزن و پمپ می تواند کمک کار باشد.
سختی آب شهرری باید در محدوده استاندارد باشد که هست و ما آزمایشگاه داریم و آب و فاضلاب تهران اما به دلیل استفاده از چاه گاهی نوسان وجود دارد
حقیقی توضیح داد: نصب مخزن و پمپ در ساختمان های جدید الزامی است؛ در مسکن مهر کهریزک و مجتمع بهشتی هم گفتیم باید مخزن و پمپ بگذارید.
وی افزود: مخازنی در کهریزک و باقرشهر در دست احداث داریم؛ چرا باید مجوز ساخت ۶ یا ۷ طبقه در این مناطق داده شود وقتی زیرساخت تامین آب وجود ندارد.
این مسئول آبفا گفت: منطقه جنوب تهران به ویژه ری قابلیت گسترش جمعیت و تامین آب دیگر ندارد؛ در برخی مناطق کهریزک در شب مجبوریم فشار را کنترل کنیم تا تعادل ایجاد شود.
وی افزود: آبفای منطقه ۶ فقط ۴ برابر شهری مثل همدان مشترک آب شرب دارد؛ اگر از تصفیه خانه خط ششم به جنوب تهران هم برسد کیفیت آب هم بیشتر می شود.
حقیقی این را هم گفت که باید تصفیه خانه جدیدی برای کهریزک ساخته شود؛ امسال تمام روستاهای ری از جمله توتک که با مشکلات آبی دارند به قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) سپرده شد تا این مشکلات به صورت اساسی و کشوری حل شود.
رصد مداوم کارواش ها در ری
وی در مورد انشعابات کارواش ها در ری هم گفت: تمام کارواش ها به صورت مستمر نظارت می شوند و حق استفاده از آب شرب ندارند.
حقیقی خاطرنشان کرد: اگر کارواشی از چاه غیرمجازی استفاده کند حتما برخورد قانونی می شود.
این مسئول آبفا در مورد چشمه علی هم گفت که در حیطه وظیفه آبفا نیست اما در زمینه حل مشکل آمادگی همکاری داریم.
آبفای منطقه ۶ تهران با جمعیتی بالغ بر ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در ۶ منطقه شهرداری تهران، پنج شهر و ۷۳ روستای جنوب تهران خدمات رسانی می کند.
با ما در شبكه هاي اجتماعي همراه باشيد: اينستاگرام شجرنيوز ، تلگرام شجرنيوز
منبع: ایرنا