اخباراخبار شهرستان ورامینخبر مهمدر استان

کمبود پزشک متخصص در ورامین/ کارانه پزشکان پرداخت نشد

ورامین- رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به چالش جدی کمبود پزشک متخصص در شهرستان ورامین گفت: یکی از عوامل اصلی بی‌رغبتی پزشکان برای ماندگاری در این منطقه، تأخیر در پرداخت کارانه‌ها و نبود مشوق‌های مالی مؤثر است.

به گزارش شجرنیوز از ورامین، محمد اسماعیل قیداری‌ در جریان بازدید از بیمارستان شهید مفتح، با تأکید بر لزوم ایجاد انگیزه برای جذب و نگهداشت پزشکان متخصص اظهار داشت: پزشک زمانی با انگیزه در منطقه‌ای خدمت می‌کند که پرداختی منظم داشته باشد؛ وقتی کارانه 6 تا 8 ماه پرداخت نشده، نمی‌توان از پزشک انتظار ماندگاری داشت.

وی ادامه داد: ما نمی‌توانیم پزشک را مجبور به حضور در شهرستان کنیم؛ باید شرایط کاری و معیشتی را فراهم کنیم تا خودش بخواهد بماند و خدمت کند.

قیداری با اشاره به محدودیت در تربیت برخی رشته‌های تخصصی گفت: در کشور سالانه تنها حدود 20 جراح مغز و اعصاب تربیت می‌شود؛ با این تعداد نمی‌توان انتظار داشت همه مناطق، از جمله ورامین، به‌راحتی نیروی تخصصی جذب کنند.

وی افزود: یکی از دلایل اصلی کمبود پزشک در ورامین، ضریب پایین جذب است. در حالی‌ که برخی مناطق کم‌برخوردار تعرفه‌های بالاتری برای پزشکان در نظر می‌گیرند، ضریب جذب در ورامین 1.5 است که برای بسیاری از پزشکان جذاب نیست.

قیداری بر لزوم اصلاح سیاست‌های توزیع نیروی انسانی و تأمین مالی پایدار برای پرسنل درمانی تأکید کرد و گفت: برای رفع مشکلات، باید هماهنگی بین نهادهای ملی و محلی بیشتر شود و نگاه ویژه‌ای به مناطق حاشیه‌ای تهران داشته باشیم.

وی با تأکید بر ظرفیت‌های بالای ورامین برای ایجاد یک دانشکده پزشکی افزود: ورامین دارای شرایط بسیار خوبی برای راه‌اندازی دانشکده پزشکی است و این شهرستان می‌تواند به عنوان یک قطب علمی در حوزه سلامت شناخته شود.

وی ادامه داد: اما در حال حاضر، دانشگاه در موقعیتی نیست که بتواند به گسترش مراکز آموزشی جدید در این منطقه پرداخته و بیشتر بر روی مدیریت منابع موجود تمرکز دارد. شرایط اقتصادی کنونی و نیاز به ساماندهی و بهبود زیرساخت‌ها، باعث شده که گسترش دانشکده‌های جدید فعلاً در اولویت قرار نگیرد.

قیداری با اشاره به چالش‌هایی که دانشگاه شهید بهشتی با آن مواجه است، گفت: ما باید توجه ویژه‌ای به تقویت و توسعه ظرفیت‌های موجود در دانشگاه داشته باشیم تا در آینده بتوانیم در صورت نیاز، به توسعه مراکز آموزشی در مناطق مختلف بپردازیم.

وی همچنین بر لزوم برنامه‌ریزی دقیق و هماهنگی با دیگر نهادها برای رفع مشکلات حوزه آموزش و درمان تأکید و خاطرنشان کرد: در آینده‌ای نه‌چندان دور، اگر شرایط فراهم شود، دانشگاه شهید بهشتی آماده است تا با بهره‌برداری از ظرفیت‌های ورامین، به توسعه مراکز آموزشی و درمانی در این منطقه بپردازد.

با ما در شبكه های اجتماعی همراه باشيد: اينستاگرام شجرنيوز ، تلگرام شجرنيوز

منبع: تسنیم

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا

مسدود کننده تبلیغات خاموش کنید

برای استفاده راحت و روان تر از سایت و نمایش صحیح صفحات لطفا مسدود کننده تبلیغات سایت رو غیر فعال کنید.