نان کُنجدی نه، لطفا ساده
می گوید که وسع مالیاش به خرید نان کُنجدی نمی رسد اما شاطر نصف بیشتر تنور را کنجدی زده است؛ پیرمرد اسلامشهری که نای ایستادن ندارد، ادامه می دهد: توانایی خرید نان کنجدی فقط برای ۲۰ روز در ماه را دارم.
پایگاه خبری تحلیلی شجرنیوز: می گوید که وسع مالیاش به خرید نان کُنجدی نمی رسد اما شاطر نصف بیشتر تنور را کنجدی زده است؛ پیرمرد اسلامشهری که نای ایستادن ندارد، ادامه می دهد: توانایی خرید نان کنجدی فقط برای ۲۰ روز در ماه را دارم. شهروند دیگری از نازک شدن لواش ها شاکی است و می گوید: جلوی گران تر شدن نان را دولت گرفت اما بعضی شاطرها از چونه کم کردند.
وی این را هم افزود: قدیم با یک لواش کارگری سیر می شد اما الان با سه لواش هم سیر نمی شود.
مادری بچه به دست در صف نانوایی در چهاردانگه خطاب به شاطر می گوید: شما نگاه کن اخه انقدر نازکه که می خوای جمع کنی گوشه کنارش پاره میشه.
وی می افزاید: همش هم جوش شیرینه و اصلن مزه نداره.
صف نان بربری هم مثل همیشه شلوغ است؛ یک شهروند آذری زبان اسلامشهری به دوستش می گوید: درسته شلوغه اما چه میشه کرد.
یکی از راه می رسد و مشخص است حوصله ایستادن در صف را ندارد؛ به نانوا می گوید: شاطر ۳ تا پُر کنجد.
دیگری هم به همین منوال؛ شاطر ۲ تا خاشخاشی بزن و چهار تا ساده.
بگو و مگو زیاد می شود؛ تنور بربری سنتی است و ظرفیت محدودی در هر تنور برای پخت دارد؛ برخی شهروندان برای کمتر معطل ماندن تقاضای نان کنجدی می کنند و البته شاطر هم از این موضوع بدش نمی آید.
تافتون و سنگک همینطور است؛ شهروندان از گرانفروشی و اجبار به خرید نان های ویژه مثل نان پرکنجد، نان سبزیجات، نان با دانه های تخمه افتاب گردان شکایت دارند.
گو اینکه نان ها به گفته شهروندی دیگر آب رفته و کوچک شده، دیگری می گوید: سهمیه آرد دولتی می گیرند اما نان را آزاد می فروشند.
وی ادامه می دهد: یکی از سنگکی های محله زرافشان تا ظهر نرخ دولتی نان عرضه می کند و از ساعت ۴ به بعد آزاد پخت می کند در حالی که کل سهمیه آرد این نانوایی، دولتی است.
شهروند دیگر می گوید: در یک محله همه نوع نانوایی هست و در محله ای دیگر نه. الان هم بیشتر نانوایی ها بنر زدن فروش آزاد.
وی خاطرنشان می کند: کاش آزاد بفروشند و کیفیت بهتر شود اما کیفیت در خوشبینانه ترین حالت فرقی نکرده است.
پرونده ۱۴ نانوایی متخلف اسلامشهر به تعزیرات ارسال شد
کیفیت پایین نان، گرانفروشی، اجبار به خرید نان های ویژه از جمله نان کنجدی و کم فروشی از موارد گلایه اسلامشهری است که حسین حبیبی فرماندار این شهرستان در این باره می گوید: در ۱۰ روز گذشته تیم های بازرسی فرمانداری در نوبت صبح و عصر از ۴۶ نانوایی در نقاط شهرستان اسلامشهر مختلف بازدید داشتند و با ثبت تخلف در ۱۴ نانوایی پرونده آنان برای صدور رای به تعزیرات حکومتی ارسال شده است.
حبیبی خاطرنشان کرد: نانوایی هایی که تخلفات آنان توسط تیم های بازرسی کارگروه آرد و نان ثبت و از آنان تعهد اخذ شده، در صورت تخلف مجدد پلمب و یا سهمیه آرد آنان کسر خواهد شد.
به گفته وی، مردم درخصوص کم فروشی، گران فروشی و فروش اجباری نان کنجددار در برخی نانوایی ها گلایه دارند از این رو بازرسی های مستمر از تمامی نانوایی ها ادامه خواهد داشت و دستگاه های مسئول در این حوزه از جمله تعزیرات باید جرائم و برخوردهای بازدارنده اعمال کنند.
حبیبی همچنین از نانوایانی که با پخت مناسب، رعایت اصول بهداشتی، وزن صحیح نان، رعایت ساعت پخت و برخورد مناسب با مردم مشغول کار هستند قدردانی کرد و ادامه داد: در جلسات کارگروه آرد و نان از این افراد تقدیر خواهد شد.
تهیه اطلس نانوایی های اسلامشهر
رئیس کارگروه آرد و نان شهرستان اسلامشهر بر ضرورت تهیه اطلس نانوایی ها توسط اتحادیه مربوطه تاکید و خاطرنشان داشت: در سالهای گذشته نیاز محلات در صدور مجوز نانوایی مورد توجه قرار نگرفته و در برخی نقاط با تعدد و یا کمبود نانوایی مواجه هستیم که این امر باید اصلاح شود.
وی به افزایش مصرف گاز و برق به دلیل برودت هوا اشاره کرد و گفت: علاوه بر ضرورت مجهز شدن نانوایی ها به موتور برق، باید در تمامی محلات نانوایی هایی به عنوان نانوایی معین محله تعیین شوند تا در شرایط بحرانی حتی الامکان گاز و برق آنها قطع نشود تا بتوانند به پخت نان بپردازند.
فرماندار اسلامشهر این را هم گفت که مقابله با قاچاق آرد با جدیت تمام در دستور کار نهادهای نظارتی قرار دارد و تعطیلی خودسرانه در زمان بارندگی و یخبندان از هیچ نانوایی پذیرفتنی نیست و در صورت مشاهده برخورد قانونی با واحد متخلف انجام می شود.